Recentste nummer

FINANCIERING

Toch een aflossingsvrije hypotheek?

De aflossingsvrije hypotheek zit vandaag de dag in het verdomhoekje. Volgens veel berichten ‘moeten we daarvan af’. Maar is dit ook in alle situaties het geval?
Meer...

APPARTEMENTSRECHTEN

Waarop te letten bij de verbouwing van een appartement?

Uw cliënt wil zijn pas aangekochte appartement gaan verbouwen tot meerdere zelfstandige woonruimtes en deze gaan verhuren. Hij vraagt aan u of hij daarvoor de toestemming van de Vereniging van Eigenaars nodig heeft. Hoe zit dat?
Meer...

RECHT

Wetsvoorstel ‘Wet handhaving kraakverbod’

Voor vastgoedeigenaren met leegstaand vastgoed is kraken een groot risico. Met het wetsvoorstel ‘Wet handhaving kraakverbod’ wil de wetgever een snellere ontruiming mogelijk maken. Hoe zit dit? Wat kunt u als eigenaar nog meer doen?
Meer...

UW RAADSMAN

Uw cliënt wil verbouwen, wat vindt de architect daarvan?

U leest het vast wel eens in de kranten, een architect komt in opstand omdat een bestaand gebouw dat hij ontworpen heeft, wordt verbouwd. Hij is het er niet mee eens ... Kan de architect eigenlijk elke verbouwing tegenhouden? Hoe zit dat?
Meer...

WOZ

Tot hoelang is eigen verkoopcijfer bruikbaar?

Binnenkort vallen de WOZ-beschikkingen weer op de deurmat. De rechter heeft onlangs een interessante uitspraak gedaan over het gebruik van het eigen verkoopcijfer van een woning bij de vaststelling van de WOZ-waarde. Wat speelt er?
Meer...

WONINGHUUR

Verhuurder aansprakelijk voor terechte ontruiming huis

Bij tekortkomingen van een huurder kan een verhuurder aan de rechter toestemming vragen om de woning te mogen ontruimen. Ondanks deze rechtmatige ontruiming kan de verhuurder toch aansprakelijk zijn richting de huurder. Hoe zit dat?
Meer...

GEMEENTE

Bouwgrond woning en de onroerendezaakbelasting

Als uw cliënt eigenaar is van de grond waarop zijn nieuwbouwwoning wordt gebouwd, krijgt hij een aanslag OZB. Als hij op 1 januari eigenaar van de grond is, dan krijgt hij een eigenarenaanslag en soms ook een gebruikersaanslag. Hoe zit dat?
Meer...

ERFDIENSTBAARHEDEN

Wel of geen erfdienstbaarheid gevestigd?

Een verplichting om ‘iets te doen’ wordt in principe niet als erfdienstbaarheid gevestigd. Op het uitgangspunt dat de erfdienstbaarheid passief is, bestaan echter twee uitzonderingen. Hoe zit dat? Wat zegt de rechter?
Meer...

IN DE KIJKER

De gevolgen van de ‘WKB’ uitgelegd, hoe zit dat precies?

Het wetsvoorstel ‘Wet kwaliteitsborging voor het bouwen’ (‘WKB’) gaat hoogstwaarschijnlijk per januari 2021 in, tegelijk met de nieuwe ‘Omgevingswet’. Wat gaat er veranderen? Ook als opdrachtgever krijgt u hier mee te maken. Waar moet u op letten?
Meer...
Geactualiseerd op: 27.01.2020

Meer van Indicator