Recentste nummer

KOSTENAFTREK

Ook op vakantie nota’s geld waard

Zelfs tijdens uw vakantie heeft u zakelijke uitgaven. Die bonnetjes en facturen zijn geld waard, mits u voldoet aan alle fiscale voorwaarden. Welke zijn dat?
Meer...

BELASTINGCONTROLE

Een taartdoos vol met kassarollen en -afslagen

Een ondernemer bewaarde keurig alle kassarollen en -afslagen in een taartdoos. Hij kwam echter van een koude kermis thuis toen de controleurs en de rechter de inhoud niet voor zoete koek aannamen. Wat betekent dit in de praktijk?
Meer...

AUTO

Zelf importeren auto steeds populairder, waar let u op?

Het importeren van een gebruikte auto is populairder dan ooit. Welke fiscale aspecten zitten eraan vast en waar moet u nog meer op letten? En hoe wil de fiscus discussies over de waarde straks zien te voorkomen?
Meer...

INCASSO

Ai, klant failliet, wat nu?

Dit is niet wat u wilt. U doet zaken met iemand en u wilt dat die ook betaalt, maar soms gaat een klant failliet en kan deze niet betalen. Dat is flink balen, toch zijn er nog mogelijkheden. Wat moet u doen als een klant failliet is?
Meer...

BELASTINGEN

Fiscale voordelen door een maatschap met uw ouders

Waarom zou u een maatschap aangaan met uw hoogbejaarde ouders? Omdat het fiscaal aantrekkelijk kan zijn! Dat is fiscaal prima in orde volgens de rechter. Het betrof een landbouwmaatschap, maar kan ook in andere sectoren spelen.
Meer...

PERSONEEL

Vaste kostenvergoeding altijd specificeren

Als u uw werknemers een vaste kostenvergoeding geeft, scheelt dat u enorm veel rompslomp. Zorg wel dat u de fiscale voorwaarden in acht neemt, anders kunt u forse naheffingen verwachten. Waar moet u op letten?
Meer...

ENERGIE-INVESTERING

Wordt u koud of warm van een warmtepomp?

De energiediscussie laait op. Iedereen wil wel energie besparen; het is goed voor het milieu en voor de portemonnee. Overweegt u inmiddels een warmtepomp, dan moet u op de hoogte zijn van deze zaken. Wat is wijsheid?
Meer...
Geactualiseerd op: 21.03.2019

Meer van Indicator