Recentste nummer

INVESTERINGSAFTREK

Winstaftrek 2020 bij het investeren

Mooi dat de overheid ook het investeren in uw bedrijf in 2020 fiscaal beloond met een extra winstaftrek. Waar moet u dan aan denken?
Meer...

VOF, MAATSCHAP EN KIA

Hoe berekent u investeringsaftrek bij een Vof/maatschap?

Ondernemers die beperkt investeren, hebben in beginsel recht op een extra aftrek voor kleinschalige investeringen (KIA). Dat volgt uit een tabel. Maar hoe past u deze toe als u samenwerkt in een Vof of maatschap?
Meer...

ALGEMENE VOORWAARDEN

Moet u uw algemene voorwaarden deponeren?

Algemene voorwaarden hanteren, zult u ongetwijfeld al doen. Een abonnee vroeg zich nu af of hij zijn algemene voorwaarden eigenlijk moest deponeren? Zo ja, waar en hoe dan?
Meer...

HANDELSPRAKTIJK

Meer klanten met een huis-aan-huisfolder, mag dat wel?

Stel, u wilt meer klanten en dus een paar scholieren huis-aan-huisfolders laten verspreiden. Goed idee, maar waar let u op bij het maken en het verspreiden van zo’n folder? “Zijn hier regels voor?”, vroeg een abonnee aan ons.
Meer...

RECHT

Een negatieve online recensie ... wat nu?

Veel websites bieden de mogelijkheid om een recensie achter te laten. Dit kunnen goede maar ook slechte recensies zijn. Wat kunt u doen om uw online reputatie hoog te houden? Hoe gaat u het beste om met negatieve recensies?
Meer...

HUUR BEDRIJFSRUIMTE

De garage als bedrijfsruimte ontgroeid … 

Veel ‘jonge’ ondernemers starten hun bedrijf vanuit de garage of een leegstaande slaapkamer in hun woning en willen daarna iets groters. Ineens voor vijf jaar iets huren, kan een flinke stap zijn. Zijn er ook nog alternatieven?
Meer...

ZORGTOESLAG

Vergeet de zorgtoeslag niet!

Ook in 2020 stijgen de kosten van onze zorg weer. Daarom betaalt u meer voor uw zorgverzekering. Gelukkig bestaat er een zorgtoeslag als tegemoetkoming in de kosten. Kunt u hiervoor ook in aanmerking komen en zo ja, hoe moet dat?
Meer...
Geactualiseerd op: 24.01.2020

Meer van Indicator