Recentste nummer

ECHTSCHEIDING

Vage afspraken fiscaal afgestraft

Een man en vrouw gingen uit elkaar zonder echtscheidingsconvenant. Dat kwam de man duur te staan. Waarom werd hem aftrek van alimentatie geweigerd?
Meer...

RECHT - CONTRACT EN VOORWAARDEN

Hoe gaat u om met forse prijsstijgingen?

De prijzen voor materialen, het inhuren van hulp of andere diensten stijgen hard. Vaak zit er tijd tussen uw offerte, de acceptatie, de getekende overeenkomst en de start. Hoe voorkomt u dat u opdraait voor de hogere kosten?
Meer...

INVESTEREN

Laat uw investeringsaftrek 2018 niet schieten

Wie investeert, heeft ook dit jaar recht op de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Daarvoor gelden wel speciale voorwaarden. Waarmee moet u aan het eind van het jaar extra rekening houden?
Meer...

INCASSO

Krijg voor het einde van het jaar uw facturen betaald

Over een aantal weken moeten de jaarcijfers 2018 weer opgemaakt worden. Hoe zorgt u ervoor dat de balanspost ‘debiteuren’ zo laag mogelijk is? Wat kunt u doen om uw klanten snel te laten betalen?
Meer...

ARBEIDSRELATIES

Uw zzp’er werkt via een intermediair, goed geregeld?

Sinds de VAR niet meer bestaat, zoeken zelfstandigen steeds vaker naar constructies om te voorkomen dat ze door de fiscus als werknemer worden aangemerkt, zoals werken via een intermediair. Waar moet u dan op letten?
Meer...

PRIVACY

Een (potentiële) klant sms’en, appen of e-mailen

U wilt een (potentiële) klant sms’en, appen of e-mailen en hem wijzen op uw nieuwe producten en/of aanbiedingen. Wat mag dan wel en waarmee moet u oppassen?
Meer...

HYPOTHEEKRENTE

Betaal hypotheekrente alvast vooruit indien mogelijk ...

Wie een eigen woning heeft, betaalt meestal zijn hypotheekrente per maand aan de bank. Toch kan het voordelig zijn om een deel van de hypotheekrente voor volgend jaar alvast vooruit te betalen. Wat zijn daarvan de voordelen?
Meer...

OUDEDAGSVOORZIENING

Aftrek lijfrentepremie 2018

Geactualiseerd op: 11.12.2018

Meer van Indicator