Recentste nummer

PREMIES

Extra tijd voor vaste contracten

Per 1 januari 2020 is de WW-premie niet meer afhankelijk van de sector waarbinnen u werkzaam bent, maar van het soort arbeidscontract. Wat is er nieuw?
Meer...

MOBILITEIT WERKNEMER

Iedereen blij met een fiets van de zaak!

Bij het bedrijf is het vaak moeilijk parkeren. Stel, u heeft werknemers die graag fietsen of hun oude fiets eens zouden willen upgraden naar een e-bike. Wat zijn de opties vanaf 2020 in het woud van de vele mogelijkheden?
Meer...

VERLOF

Adv en atv … hoe zit dat eigenlijk?

Veel werknemers hebben recht op adv- of atv-dagen. Maar wat houdt dat nu eigenlijk in? Zit er verschil tussen deze dagen? Hoe zit het met het opbouwen, opnemen, meenemen, vervallen en uitbetalen van deze dagen?
Meer...

ARBEIDSONGESCHIKTHEID

Wat te doen met een betermelding?

Elke werkgever krijgt er vroeg of laat eens mee te maken, de zieke medewerker. Doorgaans is er sprake van kortdurende arbeidsongeschiktheid, maar het kan ook langer duren. Wie bepaalt er dan wanneer een medewerker beter is?
Meer...

VEILIG WERKEN

Veiligheid boven alles … 

U bent als werkgever verantwoordelijk voor het zorgen voor de veiligheid en de gezondheid van uw werknemers. Wat houdt dat in de praktijk precies in? Wat moet u regelen en hoe gaat u om met gevaarlijke situaties in de praktijk?
Meer...

INLENEN

Payrolling 2.0. ... 

Met de invoering van de Wet arbeidsmarkt in balans verandert er ook het nodige rondom payrolling. Wat is payrolling vanaf 1 januari 2020 precies en waar moet u als inlener rekening mee houden?
Meer...

ZIEKTE & VERZUIM

Voorkom ziekteverzuim met vitamine A-gesprekken

Het wordt vaak gezegd: “Ziekte overkomt je, verzuim is een keuze”. Maar het is wel een keuze die u als werkgever kunt beïnvloeden door op het juiste moment het gesprek aan te gaan. Hoe doet u dat? Kunnen de vijf W’s daarbij helpen?
Meer...
Geactualiseerd op: 20.01.2020

Meer van Indicator