Recentste nummer

FLEXIBELE ARBEID

Nieuws voor flexcontracten

Minister Koolmees heeft het wetsvoorstel ‘Wet arbeidsmarkt in balans’ (WAB) naar de Tweede Kamer gestuurd. Wat zijn de voorstellen voor flexcontracten?
Meer...

LOONKOSTENSUBSIDIE

Regels loonkostenvoordeel onlangs versoepeld

Het LKV is een subsidie als u werknemers in dienst neemt uit doelgroepen die vaak lastig aan het werk komen. Deze regeling is onlangs soepeler geworden voor werknemers die u eerder al in dienst heeft genomen. Wat moet u doen?
Meer...

RE-INTEGRATIE

Een loonsanctie, uitzitten of verkorten?

Een werkgever kreeg een loonsanctie opgelegd door het UWV. Moet hij dan echt een heel jaar het loon tijdens ziekte doorbetalen? Of is er een manier om deze periode te verkorten? Hoe zit dat?
Meer...

LOON

Wie zwijgt, stemt toe …

Een werknemer had een contract tot 31 december. Twee weken voor het einde van het contract kwam ze niet meer werken omdat ze moest solliciteren. De werkgever ging daar niet mee akkoord. Mag hij de loonbetaling stoppen?
Meer...

ONTSLAG

Onterecht ontslag, jackpot voor de werknemer?

Een werkgever werd door de rechter op zijn vingers getikt: het ontslag op staande voet was niet terecht. Op welke mogelijke vergoedingen heeft de werknemer dan recht? Hoe voorkomt u een torenhoge vergoeding?
Meer...

BELEID

Nee, niet zoenen op de werkplek ...

“Mag ik je zoenen?”, vroeg de kapitein aan een opvarende medewerker. Deze vraag heeft hem zijn baan gekost. Er volgt een ontslagzaak waarbij de rechter de werkgever in het gelijk stelde. Wat speelde er?
Meer...

WERVING EN SELECTIE

Uw vacature op Facebook?

Het wordt steeds moeilijker om nieuwe medewerkers te vinden, dat merkt u misschien ook wel. Kan het dan helpen een vacature te delen via Facebook? Wat zijn de (gratis) mogelijkheden en waar moet u goed op letten?
Meer...
Geactualiseerd op: 10.12.2018

Meer van Indicator