Recentste nummer

ZIEKTE

“De dokter zegt dat ik niet kan werken”

Een werknemer belt u na een bezoek aan de huisarts en vertelt u dat hij van de dokter rust moet nemen. Hij meldt zich dus ziek. Is daarmee de kous af?
Meer...

LOONKOSTENSUBSIDIE

Bedragen lage-inkomensvoordeel voor jongere nu bekend

Heeft u werknemers in dienst van 18 tot en met 21 jaar oud, dan heeft u onder voorwaarden recht op een tegemoetkoming (het zogenaamde ‘jeugd-LIV’). Wat is er nu bekend geworden over het jeugd-LIV voor deze jongeren voor 2019?
Meer...

PROEFTIJD

Verandert er veel voor de proeftijd?

De regels voor de proeftijd veranderen per 1 januari 2020. Zo mag u dan in sommige gevallen een proeftijd van drie maanden afspreken, terwijl dat nu twee maanden is. Wat geldt er voor een rechtsgeldig proeftijdbeding?
Meer...

ONTSLAG

Opzegtermijn verkeerd geformuleerd ... wat dan?

Het kan voordelig lijken om een werknemer te ontslaan met inachtneming van een opzegtermijn die duidelijk verkeerd is geformuleerd. Zeker als de schadevergoeding veel lager is dan de transitievergoeding. Wat vond de rechter?
Meer...

FLEXIBELE ARBEID

Ook payrollen ontkomt niet aan veranderingen

Door de ‘Wet arbeidsmarkt in balans’ gaat er per 1 januari 2020 een aantal zaken veranderen voor payrolling. In beginsel hebben de wetswijzigingen die zien op payrolling onmiddellijke werking per 1 januari 2020. Wat is er goed om te weten?
Meer...

EINDE ARBEIDSOVEREENKOMST

“Hoe beëindig ik een slapend dienstverband correct?”

Een abonnee vroeg ons hoe hij een slapend dienstverband op een goede manier kon beëindigen. De werknemer was nu drie jaar ziek en de directie wilde de arbeidsovereenkomst nu beëindigen. Waar moet u op letten?
Meer...

ARBEIDSVOORWAARDEN

“Salarissen benchmarken, waarom zou ik dat doen?”

Uw bedrijf groeit en u vraagt zich af of de salarissen die u ooit ‘uit de losse pols’ heeft vastgesteld, nog wel kloppen. Is het dan een goed idee om de salarissen te benchmarken? Waarom zou u dat doen?
Meer...

KOSTENVERGOEDING

Kostenonderzoek bij reisregeling

Geactualiseerd op: 16.08.2019

Meer van Indicator