Recentste nummer

VAKANTIEDAGEN

Vervallen na zes maanden?

De wettelijke vakantiedagen vervallen zes maanden na het einde van het jaar waarin ze zijn opgebouwd. Is dat altijd zo? Waar moet u op letten?
Meer...

PREMIES

Sectorpremie 2018 laag bij vast aantal uren per jaar

In een aantal sectoren bestaan er twee soorten sectorpremies, een hoge en een lage. Die kosten lopen nogal uiteen en leiden vaak tot verwarring in de praktijk. Dat leidde ook tot discussies met de fiscus. Wij helpen u op weg voor 2018.
Meer...

SANCTIE

Werknemer op non-actief stellen, wat mag wel en niet?

In de praktijk komt het regelmatig voor dat u een werknemer even niet meer in uw bedrijf wilt hebben. Als dat aan de orde is, is het belangrijk dit correct te doen. Waar moet u allemaal rekening mee houden, zodat u geen risico loopt?
Meer...

EINDE ARBEIDSOVEREENKOMST

Vrijstelling van werkzaamheden, recht of plicht?

De chemie is verdwenen en het wordt tijd dat u afscheid neemt van Paul. In goed overleg maakt u afspraken over dit ontslag, maar u wilt wel dat hij in deze drukke periode doorwerkt. Paul wil echter niet meer werken. Moet u dat goedvinden?
Meer...

ONTSLAG

Tijdens ziekte beschermd tegen ontslag

Uit een aantal recente rechtszaken blijkt dat de WWZ het voor een werknemer nog eenvoudiger heeft gemaakt om met een ziekmelding te voorkomen dat hij wordt ontslagen. Wat kunt u daartegen ondernemen en wat zei de rechter?
Meer...

BELONING

“Wil je wat extra uren werken?”

Soms is het extra druk of is er spoed bij een bestelling, waardoor uw medewerkers extra uren moeten maken. Wanneer is er dan sprake van overwerk? En wanneer van meerwerk? En wat kosten die extra uren? Wat is er nu nieuw?
Meer...

WERVING EN SELECTIE

De slappe hand van de sollicitant

Sommige mensen zeggen dat zij al na 10 seconden een beeld hebben van de geschiktheid van een sollicitant. Zij labelen die slappe handdruk in de nabespreking met ‘weinig standvastig en geen doorzetter’. Maar klopt dat wel?
Meer...

PRIVACY

Recht op inzage en kopie

Geactualiseerd op: 15.01.2018

Meer van Indicator