Recentste nummer

AUTOMATISERING

Geschillen over de AVG

Stel dat hackers inbreken in uw patiëntensoftware. Uw adviseur en de leverancier van uw software wijzen naar elkaar. Kan de SGOA dan helpen?
Meer...

TUCHTRECHT

Handelen in de privésfeer tuchtrechtelijk verwijtbaar?

Een voormalig psychiater heeft chemseks met een hem onbekende partner die daaraan is overleden. Hij had een hoge dosering methamfetamine aan deze persoon toegediend. De inspectie dient een tuchtzaak tegen hem in.
Meer...

PATIËNTVEILIGHEID

Protocollen, nazorg en dossiervoering in de privékliniek

De inspectie dient een klacht in tegen een (cosmetisch) arts die bij een patiënt in een privékliniek een liposuctie heeft uitgevoerd. De inspectie vindt o.a. dat de arts niet de juiste (na)zorg heeft verleend aan de patiënt. Wat zei de tuchtrechter?
Meer...

AUTO

Zakelijke tankpas, iets voor u?

Er wordt met grote regelmaat reclame gemaakt voor een zakelijke tankpas. Als dat iets voor u is, wat zijn dan de voor- en nadelen en voor welke pas kiest u dan? We zetten het voor u op een rijtje.
Meer...

BEDRIJFSINVENTARIS

Privégoederen gebruiken in uw onderneming?

Indien u als ondernemer kosten voor uw onderneming maakt, dan zijn deze kosten fiscaal aftrekbaar. Wat als u goederen uit uw privévermogen gaat gebruiken voor uw onderneming? Zijn de kosten daarvan dan ook aftrekbaar?
Meer...

PERSONEEL

Ontslag van een medewerker vanwege relatie met patiënt

Een relatie tussen een zorgverlener en een patiënt is eigenlijk altijd ‘not done’, maar als de zorgverlener een patiënt begeleidt met het verstervingsproces en bovendien erfgenaam is, is het tijd voor maatregelen. Wat vindt de rechter?
Meer...

SCHENKBELASTING

Schenkvrijstelling eigen woning verruimd

Bij een schenking ten behoeve van een eigen woning geldt een ruime vrijstelling van schenkbelasting. Er gelden wel de nodige voorwaarden. Deze zijn onlangs versoepeld. Waar komt dit in de praktijk op neer en waar moet u op letten?
Meer...
Geactualiseerd op: 15.03.2019

Meer van Indicator