Recentste nummer

FISCALE WINST

Geld in uw bedrijf houden

De rente is bij zakelijke bankrekeningen nog lager dan bij privérekeningen. Dus geld overboeken van zakelijk naar privé? (Dit artikel geldt niet voor BV’s.)
Meer...

TUCHTRECHT

Beroep ingetrokken maar klacht gehandhaafd, wat nu?

De ouders van een minderjarige jongen dienen bij het tuchtcollege een klacht in tegen een ziekenhuisapotheker. Zij gaan in beroep bij het Centraal Tuchtcollege als hun klacht wordt afgewezen maar trekken het beroep in. Wat betekent dit?
Meer...

BETALINGSVERKEER

Bitcoin-hype en cryptocurrency, een gemiste kans?

De koersen van bitcoins stegen de afgelopen tijd tot een recordhoogte, met een piek boven de € 17.000,-. Ook spijt dat u er niet eerder instapte? Of in andere cryptocurrency? Moet u hierin speculeren en risico lopen? Wat is wijsheid?
Meer...

BESLOTEN VENNOOTSCHAP

Voorkom extra belasting over uw huidige winstreserves

Zoals waarschijnlijk wel bekend is, hebben de door het nieuwe kabinet aangekondigde belastingmaatregelen ook gevolgen voor beroepsbeoefenaren met een BV. Wat speelt er precies en hoe kunt u hierop anticiperen?
Meer...

BEDRIJFSVOERING

Versterking van uw handelsnaam als merk?

U heeft uw handelsnaam geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. Wist u dat u deze naam ook als merk kunt registreren? Hoe werkt dit en wat heeft u eraan? Is registratie überhaupt zinvol?
Meer...

PERSONEEL

Beleid zetten op ongewenst gedrag, zo pakt u dat aan!

Er is veel rumoer omtrent seksuele intimidatie bij werknemers. Hoe zit dat met uw verantwoordelijkheid als werkgever? Hoe beschermt u uw medewerkers? En buiten de werkvloer?
Meer...

VERMOGEN

Papieren schenkingen en rentebetaling

Bij successieplanning (het besparen van erfbelasting en/of schenkbelasting) wordt veel gebruikgemaakt van papieren schenkingen. Welke belangrijke uitspraak heeft de rechter gedaan over de geldigheid van dergelijke schenkingen?
Meer...

VOF & MAATSCHAP

Vof met 60 koeriers houdt stand

Geactualiseerd op: 19.01.2018

Meer van Indicator