Recentste nummer

ONDERNEMERSCHAP

Wat zijn de plannen met zzp’ers?

Vlak voor de zomervakantie werd er meer bekend over de plannen die het kabinet heeft met zzp’ers. Welke kant gaat het op?
Meer...

GEZONDHEIDSRECHT

Meldplicht bij incident met medisch hulpmiddel

De meldplicht voor incidenten met medische hulpmiddelen is vastgelegd in de Wet op de medische hulpmiddelen. Een wijziging hiervan is in april aangenomen door de Tweede Kamer. Wat gaat er veranderen als de Eerste Kamer de wet aanneemt?
Meer...

TUCHTRECHTSPRAAK

Calamiteit niet gemeld, rechter halveert boete

Calamiteiten moeten volgens de wet worden gemeld en als dat niet gebeurt, kan er een boete opgelegd worden. Een ziekenhuis vond dat er verzachtende omstandigheden waren. Waarom halveerde de rechter de boete?
Meer...

PRIVACY

Een cliënt of patiënt vraagt inzage in persoonsgegevens

Op grond van de privacywetgeving (AVG) kan een cliënt of patiënt inzage vragen in zijn persoonsgegevens en een kopie van deze gegevens verlangen. Hoe pakt u dat aan en waar moet u op letten?
Meer...

FISCALE WINST

Investeringsaftrek bij Vof kan hoger uitvallen!

Uit een arrest van de Hoge Raad blijkt dat de Belastingdienst de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) bij een samenwerkingsverband niet altijd goed berekent. Hoe zit dat en wanneer speelt dit?
Meer...

BELEGGEN

Een chalet als belegging, wat moet u weten?

Met de huidige lage rentestappen gaan steeds meer mensen beleggen in onroerend goed. Eén van de mogelijke vormen is de aankoop van een vakantiewoning op een vakantiepark. Waar moet u rekening mee houden?
Meer...

PERSONEELSTEKORT

Keuzerecht voor betere arbeidsvoorwaarden?

Als u moeite heeft om goed personeel te vinden, kunt u overwegen uw arbeidsvoorwaarden zo goed mogelijk af te stemmen op de wensen van uw personeel. Hoe kan dit fiscaalvriendelijk en waar moet u dan op letten?
Meer...

GEZONDHEIDSRECHT

Aanpassing ‘Wet zorg en dwang’

ZORGVERZEKERING

Ook om in de gaten te houden …

Geactualiseerd op: 23.08.2019

Meer van Indicator