Recentste nummer

OUDEDAGSVOORZIENING

Aftrek lijfrentepremie 2018

De feestdagen staan alweer voor de deur. Als u nog een lijfrentepremie wilt storten, maak dan nú een berekening van de aftrekmogelijkheid. Wat speelt er?
Meer...

AANSPRAKELIJKHEID

Worden de claims na medische fouten écht hoger?

Een lezer vroeg ons of het klopt dat patiënten na medische missers steeds meer en hoger claimen. Wat was het resultaat van het onderzoek van Centramed en MediRisk over de periode 2007 t/m 2016?
Meer...

TUCHTRECHT

Valt een bestuurder onder de tuchtnorm?

Zorgverleners worden regelmatig geconfronteerd met een verzoek om een medisch dossier te vernietigen. Kan een patiënt in het geval van klachten hiervoor naar de tuchtrechter? Maakt het dan uit of de zorgverlener (ook) werkt als bestuurder?
Meer...

FISCALE BOETE

“Hallo zeg, kan die boete niet even wat lager?”

Als u niet volgens de regels aan uw fiscale verplichtingen voldoet, kunt u een boete krijgen. Maar waar hangt de hoogte van een boete van af? En heeft het nut een dergelijke boete aan te vechten? Wat is daarbij van belang?
Meer...

LOKALE HEFFINGEN

“Waarom betaal ik meer reclamebelasting dan hij?”

Als u reclame maakt die zichtbaar is vanaf de weg, mag de gemeente reclamebelasting heffen. Mag daarbij ook onderscheid worden gemaakt in het te betalen bedrag? Wat zijn daarvoor de regels en wat vond de rechter onlangs?
Meer...

ONROERENDE ZAKEN

Appartement gekocht, wat met de servicekosten?

Als u een appartement koopt, wordt u mede-eigenaar van het gebouw en van de grond. Wie betaalt de kosten voor onderhoud en renovatie? Hoe wordt dat bedrag vastgesteld? Wat als u het appartement weer verkoopt?
Meer...

VERMOGEN

Familiebank, geen ‘race for the bottom’

Het is vaste rechtspraak dat iedereen (binnen de grenzen van de wet) zijn zaken zó mag regelen, dat hij zo min mogelijk belasting hoeft te betalen. Wat zijn de grenzen die de rechter in het oog houdt? Wat zegt deze recente uitspraak?
Meer...
Geactualiseerd op: 07.12.2018

Meer van Indicator