Recentste nummer

KOSTENAFTREK

Wat met de fiets van de ondernemer?

Vanaf 1 januari 2020 zijn er nieuwe regels voor de ‘fiets van de zaak’. Ook voor de ondernemer die zelf een fiets van de zaak gebruikt. Fietst u mee?
Meer...

GEZONDHEIDSRECHT

Moet u een cliëntenraad hebben?

Nu het ontwerpbesluit Wmcz 2018, behorend bij de nieuwe ‘Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen 2018’, bekend is, is het voor u van belang te weten voor welke zorgaanbieders er wat verandert i.v.m. een cliëntenraad. Wat is er van belang?
Meer...

TUCHTRECHT

Niet reageren op een (tucht)klacht kan een dure grap zijn

Als een patiënt of nabestaande informatie vraagt over de behandeling, is het niet meer dan correct om in gesprek te gaan. Weigeren kan leiden tot een klacht. Hoe reageerde het tuchtcollege toen een psychiater op geen enkele wijze reageerde?
Meer...

BELASTINGEN

De anatomische les in uw spreekkamer?

Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in de aanschaf van kunst als bedrijfsmiddel of als privébelegging. Ook kunst heeft de warme aandacht van de fiscus. Waar moet u bij de aanschaf van kunst op letten?
Meer...

MAATSCHAP

Sta eens stil bij de winstverdeling in uw maatschap

Bij zorgverleners is er vaak sprake van een maatschap (of Vof) tussen familieleden. Denk bijv. aan de man-vrouwmaatschap of de vader-zoonmaatschap. Een fiscaal voordeel spreekt vaak een grote rol. Waar moet u rekening mee houden?
Meer...

ECHTSCHEIDING

Hoe bewijst u dat uw ex samenwoont?

U betaalt veel partneralimentatie en uw ex heeft al een hele tijd een nieuwe relatie. Altijd als u de kinderen gaat halen of brengen, is de partner aanwezig. Uw partner ontkent echter dat ze samenwoont. Wat kunt u doen om dit te bewijzen?
Meer...

AFTREKBARE KOSTEN

Kies voor maximale aftrek van uw gemengde kosten

Gemengde kosten mag u maar beperkt in aftrek brengen. Daarbij heeft u een keuze hoe u de beperking bepaalt. Natuurlijk kiest u voor de voordeligste variant. Maar welke is dat in uw situatie en waar moet u voor 2019 nog meer op letten?
Meer...
Geactualiseerd op: 24.01.2020

Meer van Indicator