Recentste nummer

ADVISEUR

Belastingadviseurs onder vergrootglas

Iedere belastingadviseur heeft een beconnummer van de Belastingdienst. Wat is de betekenis daarvan? Hoe beoordeelt u de betrouwbaarheid?
Meer...

DIER EN RECHT

Te laat met klachten, verkoper is niet aansprakelijk!

Als een gekocht dier een gebrek heeft, moet de koper ‘binnen bekwame tijd’ bij de verkoper reclameren. Wat wordt daarmee bedoeld? Wat speelde er laatst bij de rechter over de verkoop van een paard? Wat is er beslist?
Meer...

BOER EN BEDRIJF

Fosfaatrechten, maak een berekening

Het is nu de tijd voor de beschikking voor fosfaatrechten. Wat is ten aanzien van de fosfaatrechten anders dan in 2017? Wat moet u goed controleren? Wat is belangrijk om te berekenen?
Meer...

VERZEKERINGEN

Hoe moet ik mijn tractor en zitmaaier verzekeren?

Op elk agrarisch bedrijf rijdt er wel een tractor, heftruck of ander zelfrijdend voertuig rond. Welke verzekeringen zijn noodzakelijk en welke zijn handig? Wat zijn nu de mogelijke dekkingen?
Meer...

BOER EN PRIVÉ

Huwelijkse voorwaarden gewijzigd, dan alles verdelen?

Als huwelijkse voorwaarden zijn omgezet in gemeenschap van goederen, moet bij echtscheiding dan alles fiftyfifty worden verdeeld? Of geldt dat alleen bij overlijden? Wat speelde er laatst in een landbouwmaatschap? Wat is raadzaam?
Meer...

BESTELAUTO

Wilt u ook uw bestelauto omkatten tot camper?

Stel, uw bestelauto is overbodig en zou u best willen overbrengen naar privé, om tot camper te verbouwen. Het komt steeds vaker voor. Wat betekent dat fiscaal? Vanaf wanneer is zoiets eigenlijk te overwegen?
Meer...

GEBOUW EN GROND

Dakramen niet volgens contract, aannemer is aansprakelijk!

Als ramen tijdelijk niet leverbaar zijn, mogen er dan zomaar andere ramen worden geplaatst? Wat als daarmee wordt voldaan aan de gestelde bouwnorm? Wat speelde hierover laatst bij de bouw van een woning? Wat is goed om te weten?
Meer...

VOF & MAATSCHAP

Vof met 60 koeriers houdt stand

Geactualiseerd op: 19.01.2018

Meer van Indicator