Recentste nummer

FISCALE WINST

Bedrijfswoning, kosten nu aftrekken!

Als uw bedrijfswoning deel is van uw fiscale ondernemingsvermogen, krijgt u een fiscale bijtelling. Wat kunt u nu allemaal aftrekken bij de aangifte?
Meer...

AUTO

Zelf importeren auto steeds populairder, waar let u op?

Het importeren van een gebruikte auto is populairder dan ooit. Welke fiscale aspecten zitten eraan vast en waar moet u nog meer op letten? En hoe wil de fiscus discussies over de waarde straks zien te voorkomen?
Meer...

BOER EN BEDRIJF

Graslandvernietiging zand/löss, let nu op bij maïsteelt

De afgelopen tijd is er veel discussie rond de regels voor het vernietigen van grasland voor de maïsoogst. Door een foutje in de wetgeving is hierover ruis ontstaan. Ook is er veel onduidelijkheid over het grondmonster. Wat nu te doen?
Meer...

GEBOUW EN GROND

Is verhuur van een tuinbouwkas box 1 of box 3?

Als u een kas voor langere tijd geheel of gedeeltelijk verhuurt, geldt vanaf dat moment dat de waardestijging van de ondergrond niet langer onder de landbouwvrijstelling valt. Dat kan een dure grap worden! Wat moet u nu weten?
Meer...

GEBOUW EN GROND

Overeengekomen splitsing koopsom, wat helpt?

Bij verkoop van een agrarisch bedrijf kunnen koper en verkoper een totaalbedrag overeenkomen of een bedrag per bedrijfsonderdeel (‘activum’). Dat maakt fiscaal verschil. Wat is nu goed om te weten en om te doen?
Meer...

BOER EN BEDRIJF

Meldingsplicht energiebesparende maatregelen

Verbruikt uw bedrijf meer dan 50.000 kWh elektriciteit en/of 25.000 m3 aardgas, dan bent u (al langer) verplicht om energiebesparende maatregelen te treffen. Valt uw bedrijf onder het Activiteitenbesluit milieubeheer? Wat dan vanaf 01.07.2019?
Meer...

PRIVÉ

Dankzij uitsluitingsclausule erfenis niet naar koude kant!

Hoe kunt u regelen dat uw erfenis na echtscheiding niet bij de ex-partner van uw kind terechtkomt? Is de uitsluitingsclausule in uw testament nu nog wel nodig onder het nieuwe huwelijksvermogensrecht? Wat is goed om te weten?
Meer...
Geactualiseerd op: 22.03.2019

Meer van Indicator