Recentste nummer

ONDERNEMERSCHAP

Wat zijn de plannen met zzp’ers?

Vlak voor de zomervakantie werd er meer bekend over de plannen die het kabinet heeft met zzp’ers. Welke kant gaat het op?
Meer...

PACHT

Nieuwe pachtnormen

Pacht of verpacht u grond of agrarische gebouwen? De nieuwe pachtnormen die per 1 juli 2019 gelden, zijn bekend. In de meeste gebieden zijn de pachtprijzen gestegen, behalve bij overwegend akkerbouw. Wat zijn nu de verschillen?
Meer...

BOER EN BEDRIJF

In stappen naar nieuwe perceelgrenzen

Wat heeft de ‘Basisregistratie Grootschalige Topografie’ met uw perceelgrenzen te maken? Op dit moment nog niets. Dit gaat echter snel veranderen. Vanaf 2020 hebben de eerste bedrijven hiermee te maken. Wat zijn de gevolgen voor u?
Meer...

VERENIGING

Als u gevraagd wordt om voorzitter te worden … 

Veel ondernemers krijgen vroeg of laat het verzoek om deel uit te gaan maken van het bestuur van een vereniging of stichting. Vaak nuttig plus goed voor uw netwerk. Voordat u ja zegt, is het verstandig om stil te staan bij enkele punten.
Meer...

BTW

Kleineondernemersregeling, voor wie niet meer in 2020?

De kleineondernemersregeling (KOR) in de btw levert menig ondernemer een leuk voordeeltje op. Per 1 januari 2020 verandert de opzet van deze regeling aanzienlijk. Wat betekent het als u in 2020 niet meer onder de regeling valt?
Meer...

BOER EN BEDRIJF

Teelt groenbemester en stikstofgebruiksnormen, wat nu?

Teelt u een groenbemester en wilt u de stikstofgebruiksnormen hanteren? Dan moet u aan enkele voorwaarden voldoen. De voorwaarden t.a.v. de uiterste inzaaidatum in het najaar is aangepast. Wat speelt hier nu?
Meer...

PRIVACY

Uitoefening privacyrechten, identiteit controleren

Een klant of leverancier wil zijn privacyrechten uitoefenen. U moet dan checken of deze persoon ook is wie hij of zij zegt te zijn. Over welke privacyrechten hebben we het hier en hoe checkt u de identiteit op correcte wijze?
Meer...
Geactualiseerd op: 23.08.2019

Meer van Indicator