Recentste nummer

DRANK- EN HORECAWET

Nieuw wetsvoorstel DHW

In de vakpers verschenen berichten dat staatssecretaris Blokhuis de Drank- en Horecawet heeft aangepast. Wat is de status daarvan en wat moet u weten?
Meer...

BESTELAUTO VAN DE ZAAK

Uw toekomst van belang bij aanschaf van een bestelauto

Stel, u heeft plannen om een bestelauto aan te schaffen. Waarom is het dan van belang om te weten hoelang u mogelijk nog horecaondernemer blijft? Wat heeft dat met elkaar te maken en hoe voorkomt u problemen met de fiscus?
Meer...

BELASTINGCONTROLE

Help, de fiscus komt langs!

Als horecaondernemer krijgt u ongetwijfeld af en toe bezoek van de fiscus. Is dat iets om u druk over te maken? Hoe gaat zo’n bezoek eigenlijk in z’n werk, waar vindt het plaats en moet u daarbij uw adviseur inschakelen?
Meer...

PERSONEEL

Cafetariasysteem is weer hot, ook iets voor u?

Werknemers zijn steeds moeilijker te krijgen en aan uw horecabedrijf te binden. Daarom stappen steeds meer werkgevers over op een cafetariasysteem, met alle voordelen van dien. Is zo’n systeem ook iets voor uw horecabedrijf?
Meer...

LOKALE HEFFINGEN

“Ik wil helemaal geen BIZ-heffing!”

Als ondernemers hun vestigingsgebied een push willen geven, wordt er bij de gemeente vaak aangedrongen op invoering van een BIZ-heffing. Wat nu als u helemaal geen BIZ-heffing en vooral geen bezwaar en beroep wilt?
Meer...

PERSONEEL

Uitbetaling vakantiegeld, wat kunt u voorbereiden?

Voor veel horecaondernemers is de uitbetaling van het vakantiegeld een rib uit hun lijf. Maar u ontkomt er natuurlijk niet aan. U kunt zaken wel voorbereiden, zodat het allemaal niet zo heel hard aankomt. Wat is wijsheid?
Meer...

RECHT

Vrij te verkrijgen, dus vrij te gebruiken?

In de horeca gebruikt u allerlei software. Misschien gebruikt u ook wel gratis programma’s om bijv. uren of reserveringen in bij te houden. Er is allerhande gratis software, zgn. ‘freeware’, te verkrijgen. Kunt u die echt vrij gebruiken?
Meer...
Geactualiseerd op: 17.04.2019

Meer van Indicator