Recentste nummer

ONDERNEMERSCHAP

Zzp’er en toch een cao van toepassing

In de nieuwe cao voor architecten is een bepaling opgenomen die ziet op zzp’ers. Dit roept vragen op. Werknemersregels gelden toch niet voor zzp’ers?
Meer...

OMZET OP REKENING

Openstaande barbriefjes opschonen

Stel, u besluit een stapel openstaande briefjes, waarvan u vermoedt dat de klant die toch niet meer komt betalen, te willen opschonen. Hoe zit dat dan administratief en fiscaal? Kunt u daarmee nog iets aan schadebeperking doen?
Meer...

OMZETBELASTING

Drankje bij het diner, hoeveel btw?

Restauratieve diensten zijn belast met 9% btw. Voor een alcoholhoudend drankje geldt er een btw-tarief van 21%. Maar wat nu als het drankje onderdeel is van een diner? Welk btw-tarief moet u volgens de rechter dan hanteren?
Meer...

BETALINGSVERKEER

Gebruikt u Tikkie al zakelijk?

Rekeninghouders kunnen elkaar betaalverzoeken sturen via WhatsApp. Handig om een barrekening te delen, en daarom erg populair. Waarom zo’n betaalverzoek niet via WhatsApp, sms of e-mail versturen met Tikkie voor bedrijven?
Meer...

INKOMSTENBELASTING

Neem een aanmaning tot het doen van aangifte serieus

Wanneer u de termijn voor de aangifte inkomstenbelasting overschrijdt, ontvangt u eerst een herinnering en later een aanmaning. Uw collega nam deze niet zo serieus en kwam hierdoor fiscaal in de problemen. En bij de rechter?
Meer...

PERSONEEL

Slapend dienstverband uit de droom halen ...

Ook wanneer een werknemer twee jaar ziek is geweest, zo heeft de Hoge Raad nu bepaald, kan een werkgever verplicht worden om het dienstverband in dat geval te beëindigen en een transitievergoeding te betalen. Wat betekent dit?
Meer...

HYPOTHEEK

Spaarhypotheek, nog even versneld iets aflossen?

Als u een spaarhypotheek heeft, kan het door de lage rentestand aantrekkelijk zijn hierop dit jaar nog iets extra’s af te lossen. Maar wanneer is dat dan aantrekkelijk als u die keuze moet maken tussen wel of niet extra aflossen?
Meer...
Geactualiseerd op: 13.12.2019

Meer van Indicator