Recentste nummer

INKOOP

Stijgen ook uw bierprijzen vanaf 2019?

Heineken heeft als eerste van de grote brouwers per 2019 een stijging van de bierprijs met 3,7% aangekondigd. Kan dat allemaal zomaar? Wat nu?
Meer...

FACTURATIE EN BTW

Btw van 6 naar 9% in 2019, wat met die 6% uit 2018?

Ook de horeca krijgt veel te maken met facturatie (bij bedrijfsuitjes, bruiloften, op-rekening-eters). “Hoe ga ik hiermee om inzake de btw-verhoging bij prestaties uit 2018 die nog in 2019 gefactureerd moeten worden”, vroeg een lezer ons.
Meer...

INKOMSTENBELASTING

Uw inkomen in gelijke porties verdelen, kan geld opleveren

Met het exploitatiejaar 2018 achter de rug, kan uw adviseur u misschien extra geld opleveren als uw inkomen over de laatste drie jaar (al dan niet inclusief 2018) flink schommelt. In fiscaal jargon heet dat ‘middelen’. Hoe werkt dat?
Meer...

MEEWERKENDE PARTNER

“Goed meegewerkt in 2018, jij verdient een beloning ...”

Stel, u heeft een meewerkende partner, niet als vennoot of firmant, maar gewoon in uw eenmanszaak of binnen uw Vof. U wilt daar voor de gedane arbeid in 2018 wel iets tegenoverstellen. Wat zijn uw mogelijkheden en wanneer kiest u wat?
Meer...

INVESTERINGSAFTREKKEN

In 2019 klaar om bedrijfsmiddel te verkopen of in te ruilen?

Stel, na de feestdagen bent u een bedrijfsmiddel helemaal beu. U wilt het liefst in 2019 tijdens een horecabeurs een nieuwe aanschaffen. Heeft u dan nog te maken met desinvesteringsbijtelling? Hoe werkt dat?
Meer...

AFTREKBARE KOSTEN

Gemengde kosten, wat is uw optimum?

Voor gemengde kosten bestaan er specifieke regels inzake de aftrek. Op die regels bestaan ook weer de nodige uitzonderingen. Hoe berekent u wat voor u het fiscale optimum is en wat moet u daarbij in de gaten houden?
Meer...

AANGIFTE INKOMSTENBELASTING

Nog iets wijzigen als aanslag al definitief vaststaat?

Een lezer kwam erachter dat hij in 2016 een belangrijke aftrekpost vergeten was. Echter, zijn aanslag over dat jaar stond al definitief vast. Nu hoorde hij van zijn adviseur dat daar niets meer aan te doen is. Zat daar een kern van waarheid in?
Meer...
Geactualiseerd op: 16.01.2019

Meer van Indicator