Recentste nummer

BELASTINGAANGIFTE

Ook brief fiscus gehad over aangifte?

De Belastingdienst heeft waarschuwingsbrieven verstuurd over het belastingjaar 2018. Moet u van zo’n waarschuwing schrikken of is het bangmakerij?
Meer...

VORDERINGEN

Wanneer verjaren uw vorderingen?

Vorderingen ontvangen is niet alleen voor de omzetbelasting van belang. Ook als IB-ondernemer heeft u er alle belang bij dat uw vordering niet verjaart. U loopt immers winst mis. Hoe zit het met verjaring bij zakelijke en particuliere klanten?
Meer...

AFTREKBARE KOSTEN

Maximaal voordeel scholingskosten

Scholingskosten kunt u als persoonsgebonden aftrek opnemen in uw aangifte inkomstenbelasting. Het is echter ook mogelijk dergelijke kosten op te voeren in uw onderneming. Hoe zit dat? Welke optie levert het beste fiscale resultaat op?
Meer...

BTW

Gratis goederen leveren, wat met de btw?

Als ondernemer bent u verplicht btw te berekenen over door u geleverde goederen en diensten. Wat als u gratis goederen levert, hoe moet u dan de btw berekenen? Of is er ook een vrijstelling?
Meer...

BTW

Te veel btw in rekening gebracht, wat nu?

Stel dat u als leverancier een te hoog bedrag of te veel btw aan een afnemer in rekening heeft gebracht. Als u dan de juiste maatregelen neemt, hoeft u de ten onrechte in rekening gebrachte btw niet af te dragen of krijgt u de btw terug.
Meer...

LOONHEFFINGEN

Loonkostenvoordelen (LIV en LKV) 2018 checken

Iedere werkgever krijgt van het UWV een overzicht met de voorlopige berekening hoe het lage-inkomensvoordeel (LIV) en het loonkostenvoordeel (LKV) over 2018 is toegepast. Wat moet u doen, waarom en tot wanneer?
Meer...

ENERGIE-INVESTERING

Wordt u koud of warm van een warmtepomp?

De energiediscussie laait op. Iedereen wil wel energie besparen; het is goed voor het milieu en voor de portemonnee. Overweegt u inmiddels een warmtepomp, dan moet u op de hoogte zijn van deze zaken. Wat is wijsheid?
Meer...

ONDERNEMERSCHAP

Uw bankrekening, wie kijkt er mee?

Geactualiseerd op: 22.03.2019

Meer van Indicator