Recentste nummer

PERSONEELSKOSTEN

Geen boete door nieuw arbocontract

Per 1 juli 2018 gelden er meer voorwaarden aan een arbocontract. U wilt natuurlijk niet tegen boetes en bonje aanlopen. Wat moet u derhalve weten?
Meer...

INKOMSTENBELASTING

Bitcoins in box 3Bitcoins inBit

Bitcoins zijn volop in de actualiteit. Zeker door de koersexplosies. Wat speelt er bij de aangifte inkomstenbelasting, die u binnenkort moet gaan doen, bij het opgeven van bitcoins en andere soortgelijke cryptocurrencies?
Meer...

BEDRIJFSKOSTEN

Wat verstaat de fiscus onder ‘werkkleding’?

Kleding is voor u als ondernemer alleen fiscaal aftrekbaar als er sprake is van ‘werkkleding’. Een gereformeerde predikant haalde onlangs hierover bakzeil bij de rechter. Wat kunt u hiervan leren? Hoe voorkomt u discussie met de fiscus?
Meer...

BTW

Meer btw terug bij zonnepanelen woon-bedrijfspand?

Als u zonnepanelen op uw woon-bedrijfspand plaatst, kunt u bij zakelijk gebruik de btw terugkrijgen. Maar krijgt u ook extra btw terug omdat u een groter deel van uw pand zakelijk gebruikt? Wat vond de rechter hiervan?
Meer...

TOESLAGEN

Welke invloed heeft beloning van partner op toeslagen?

Als u samen met uw partner uw bedrijf runt, kunt u kiezen hoe u fiscaal rekening houdt met de meewerkende partner. Deze keuze heeft echter ook gevolgen voor de toeslagen. Welke zijn dat en hoe kunt u hier rekening mee houden?
Meer...

BTW

Kosten doorbelasten aan klant of opdrachtgever?

In de praktijk komt u er soms niet omheen om kosten door te belasten aan een ander. Dat was doorgaans een met btw belaste activiteit, maar daar denkt de hoogste rechter van ons land inmiddels toch anders over. Wat speelt er?
Meer...

SCHENKBELASTING

Papieren schenking, let wel op de voorwaarden!

Als u aan uw kinderen een schenking wilt doen, maar u geen geld voorhanden heeft omdat uw vermogen bijvoorbeeld ‘vastzit’ in uw huis, dan kan schenken op papier een interessante optie zijn. Waar moet u dan rekening mee houden?
Meer...
Geactualiseerd op: 19.01.2018

Meer van Indicator