Recentste nummer

LENING U/G

Lenen aan een ondernemend kind

Wie geld uitleent aan het bedrijf van een kind, zal bij onverhoopte afwaardering van die vordering snel in discussie met de fiscus komen. Wat is wijsheid?
Meer...

INKEERREGELING

Inkeerregeling niet van de baan

Uit onderzoek blijkt dat er vaak ten onrechte wordt gedacht dat de inkeerregeling per 2018 is afgeschaft. Hoe ziet de huidige inkeerregeling eruit? Wanneer kunt u daar een beroep op doen?
Meer...

BTW

Nieuwe btw-regeling voor vouchers

Ondernemers die vouchers verkopen, moeten vanaf 1 januari 2019 rekening houden met nieuwe btw-regels. Er moet voortaan onderscheid gemaakt worden tussen vouchers voor enkelvoudig en voor meervoudig gebruik. Hoe zit dat?
Meer...

AFTREKBARE KOSTEN

Gemengde kosten, wat is uw optimum?

Voor gemengde kosten bestaan er specifieke regels inzake de aftrek. Op die regels bestaan ook weer de nodige uitzonderingen. Hoe berekent u wat voor u het fiscale optimum is en wat moet u daarbij in de gaten houden?
Meer...

AUTO VAN DE ZAAK

Tesla-taks ook voor oudere auto?

Vanaf 2019 gaat de bijtelling voor elektrische auto’s veranderen. Wat betekent dit voor nieuwe en gebruikte elektrische auto’s? Welke extra kosten kunt u nu verwachten en is hier iets aan te doen?
Meer...

PERSONEEL

Nu al vooruitlopen op de fietsregeling 2020?

De meningen zijn erover verdeeld, maar tijdens de Intermediairdagen van de Belastingdienst was de fiscus er heel duidelijk in of u in 2019 al een fiets ter beschikking kunt stellen met 7% bijtelling voor privégebruik. Wat mag wel?
Meer...

AANGIFTE INKOMSTENBELASTING

Nog iets wijzigen als aanslag al definitief vaststaat?

Een lezer kwam erachter dat hij in 2016 een belangrijke aftrekpost vergeten was. Echter, zijn aanslag over dat jaar stond al definitief vast. Nu hoorde hij van zijn adviseur dat daar niets meer aan te doen is. Of zag deze iets over het hoofd?
Meer...
Geactualiseerd op: 11.12.2018

Meer van Indicator