Recentste nummer

BTW-AANGIFTE

Nog btw 2019 vergeten te verwerken?

U vindt nog onverwerkte facturen of er blijkt dat u in 2019 te weinig of juist te veel btw heeft afgedragen. Moet u dat corrigeren? Hoe gaat dat dan?
Meer...

BTW

Zo gefikst met nieuwe btw-regels 2020 bij handel in de EU

Om de btw-fraude in de EU tegen te gaan en de handel over de grenzen te vereenvoudigen, heeft de wetgever per 2020 een viertal maatregelen in de btw in laten gaan. De zogenoemde ‘quick fixes’. Wat moet u weten?
Meer...

WERKWIJZE OVERHEID

Verplicht aan de slag met eHerkenning

Vanaf 2020 kunt u (of moet u zelfs) als bedrijf bij de overheid inloggen met eHerkenning. Een groot voordeel is dat u met eHerkenning veilig kunt inloggen bij meerdere overheidsinstanties. Wat betekent eHerkenning voor u en uw bedrijf?
Meer...

LOONHEFFINGEN

Personeelsuitje, hoe verwerkt u dat voor de loonheffing?

Veel werkgevers organiseren jaarlijks een personeelsuitje voor hun werknemers. Een veelgestelde vraag is hoe dit in de loonadministratie verwerkt moet worden. Moeten u of uw werknemers hierover belasting betalen? Waar moet u op letten?
Meer...

INVESTERINGSAFTREK VOF

Hoeveel KIA voor samenwerkingsverband?

Als u investeert, heeft u in beginsel recht op de investeringsaftrek voor kleinschalige investeringen (KIA). Maar hoe berekent u de KIA als u deel uitmaakt van een samenwerkingsverband? Wat vond de rechter onlangs?
Meer...

AANSLAG INKOMSTENBELASTING

Voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2019 nog aanpassen?

Stel, u heeft over 2019 reeds zicht op de winstcijfers waaruit blijkt dat u waarschijnlijk inkomstenbelasting moet bijbetalen. Wat is dan handig en waarop kunt u dan nog iets besparen?
Meer...

MARGEREGELING BTW

Nog btw 2019 terug als u de margeregeling toepast?

Als u de btw-margeregeling toepast, dan kunt u mogelijk recht hebben op een btw-teruggave nu dat 2019 afgelopen is. Wanneer is dat en wat moet u doen?
Meer...

AFTREKBARE KOSTEN

Kies voor maximale aftrek van uw gemengde kosten 2019

Gemengde kosten mag u maar beperkt in aftrek brengen. Daarbij heeft u een keuze hoe u de beperking bepaalt. Natuurlijk kiest u voor de voordeligste variant. Maar welke is dat in uw situatie en waar moet u voor 2019 nog meer op letten?
Meer...

WINSTVERDELING VOF/MAATSCHAP

Winstverdeling moet zakelijk zijn

Als u samen met uw partner of een familielid onderneemt in een vennootschap onder firma of maatschap, dan moet het resultaat over u beiden worden verdeeld. Waar moet u dan op letten? Wat heeft de rechter hier onlangs over beslist?
Meer...
Geactualiseerd op: 17.01.2020

Meer van Indicator