Recentste nummer

BTW

6 of 9% btw, houd het simpel!

Het wetsvoorstel om het lage btw-tarief te verhogen van 6 naar 9% per 1 januari 2019 is ingediend. Er is nu meer zekerheid over de overgangsperiode.
Meer...

FACTUUR

Laag btw-tarief gaat omhoog, hoe speelt u daarop in?

Zoals bekend gaat met ingang van 2019 het lage btw-tarief stijgen. Dit wordt namelijk verhoogd tot 9% (nu 6%). Ook voor u als bouwondernemer is dit belangrijk. Hoe speelt u goed in op deze aankomende wijziging?
Meer...

HET OVERKWAM UW COLLEGA

Ondanks KLIC-melding is aannemer aansprakelijk

Als er tijdig een KLIC-melding is gedaan en de nodige proefsleuven zijn gegraven, is de grondroerder dan niet aansprakelijk voor schade? Hoe gaat u zorgvuldig te werk? Wat speelde er bij een collega en wat heeft de rechter hier beslist?
Meer...

AANSPRAKELIJKHEID

Aanhanger weg is pech, maar voor wie?

Wie voor zijn bedrijf (of privé) spullen huurt, bijv. een steiger of een aanhanger, kan worden geconfronteerd met diefstal van die spullen. Vervelend voor de huurder en verhuurder natuurlijk, maar wie draait er op voor de schade?
Meer...

OPLEVERING

Hoe oplevering goed geregeld?

Het opleveren van uitgevoerde bouwwerken aan de opdrachtgever wordt niet altijd correct of soms niet uitgevoerd. Daarover kan achteraf gedoe ontstaan. Wat kunnen de gevolgen zijn? Hoe pakt u de oplevering verantwoord aan?
Meer...

BESLOTEN VENNOOTSCHAP

Hoeveel loon voor u als DGA en uw meewerkende partner?

De directeur-grootaandeelhouder en diens meewerkende partner moeten een ‘gebruikelijk salaris’ uit de BV krijgen. Dat dat nog niet zo eenvoudig te bepalen is, blijkt uit de praktijk. Als u een BV heeft, hoe berekent u beide salarissen dan?
Meer...

PRIVÉ

Appartement gekocht, wat met de servicekosten?

Als u een appartement koopt, wordt u mede-eigenaar van het gebouw en van de grond. Wie betaalt de kosten voor onderhoud en renovatie? Hoe wordt dat bedrag vastgesteld? Wat als u het appartement weer verkoopt?
Meer...
Geactualiseerd op: 23.08.2019

Meer van Indicator