Recentste nummer

BTW

Btw op de balans, wat te doen?

BV’s die btw-aangiften moeten indienen, hebben bijna altijd een btw-bedrag op de balans staan, als vordering of schuld. Wat moet u hier verder mee doen?
Meer...

ERFBELASTING

Late aanslag erfbelasting, mooi zonder rente!

Een aanslag voor de erfbelasting is extra vervelend als er ook nog een stevig bedrag aan belastingrente in rekening wordt gebracht. Wat heeft staatssecretaris Snel nu bekendgemaakt over het berekenen van belastingrente?
Meer...

FISCOTIP

Hypotheek aflossen, of toch nog maar niet?

De hypotheekrente is laag maar nog steeds aftrekbaar. Het rendement van uw vermogen is nog altijd forfaitair belast. Is het aflossen van uw hypotheek dan een optie? Waar hangt dit van af, wat levert het op en blijft dat voorlopig ook zo?
Meer...

FISCALE WINST

Berekening investeringsaftrek bij herinvestering

Als uw BV investeert, dan kan uw BV aanspraak maken op de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Op de aanschafprijs van de investering kunt u onder voorwaarden ook een herinvesteringsreserve afboeken. Waar moet u op letten?
Meer...

INKOMSTENBELASTING

Bitcoins in box 3

Bitcoins zijn volop in de actualiteit. Zeker door de koersexplosies. Wat speelt er bij de aangifte inkomstenbelasting, die u binnenkort moet gaan doen, bij het opgeven van bitcoins en andere soortgelijke cryptocurrencies?

Meer...

VENNOOTSCHAPSBELASTING

Verrekening bij fiscale eenheid

Bij een fiscale eenheid hoeft u maar één aangifte vennootschapsbelasting op te stellen. Alleen de holding-BV is belastingplichtig en betaalt (mogelijk) vennootschapsbelasting. Moet u ook rekening houden met een interne verrekening?
Meer...

PRIVÉ

Let op oude belastingschulden!

Bij het aanvaarden van een erfenis wordt u als erfgenaam niet alleen geconfronteerd met alle bezittingen van de overledene maar ook met alle schulden. Dit kan vervelend uitpakken, bijvoorbeeld als er nog oude belastingschulden zijn.
Meer...

AUTO VAN DE ZAAK

Winterbanden op de auto van de zaak?

IN DE PIJPLIJN

EU-landen gaan elkaars btw innen

Geactualiseerd op: 19.01.2018

Meer van Indicator