Recentste nummer

WERKWIJZE BELASTINGDIENST

Kies uw adviseur zorgvuldig

Bij correspondentie met de Belastingdienst maken de meeste ondernemers gebruik van een adviseur. U moet daarbij echter niet over een nacht ijs gaan.
Meer...

PERSONEEL

Controleer uw uitzendbureau

Uitzendkrachten zijn weliswaar relatief duur, maar gemakkelijk tijdelijk inzetbaar, zonder dat u allerlei arbeidsrechtelijke verplichtingen heeft. Het is echter wel zaak om met een bonafide uitzendbureau in zee te gaan. Hoe zit dat?
Meer...

LOONHEFFING

Gaat u in de loonheffing de concernregeling nog gebruiken?

Als u meerdere BV’s heeft, kunt u de concernregeling in de werkkostenregeling toepassen. Door een wijziging van deze regeling is dit echter niet altijd meer voordelig. Gaat u de regeling in 2020 nog gebruiken en waar hangt dit vanaf?
Meer...

KANSSPELBELASTING

Promotieactie, sneller kansspelbelasting dan u denkt

Tijdens de recente Intermediairdagen 2019 van de Belastingdienst werd er bijzondere aandacht gevestigd op de kansspelbelasting. Als organisator bent u namelijk sneller inhoudingsplichtig dan u in eerste instantie zou vermoeden. Hoe zit dat?
Meer...

WERKWIJZE BELASTINGDIENST

Verplicht aan de slag met eHerkenning

Binnenkort kunt u (of moet u) als bedrijf bij de overheid inloggen met eHerkenning. Een groot voordeel is dat u met eHerkenning veilig kunt inloggen bij meerdere overheidsinstanties. Wat betekent eHerkenning voor u en uw bedrijf?
Meer...

VENNOOTSCHAPSBELASTING

Fiscale eenheid en verrekening belastingteruggaaf

Als u meerdere BV’s in een holdingstructuur heeft, dan wordt er vaak een fiscale eenheid vennootschapsbelasting gevormd. Dat is makkelijk, want daardoor kunnen winsten en verliezen direct worden verrekend. Er zitten echter ook nadelen aan.
Meer...

PRIVÉ

Te veel erfgenamen?

De afwikkeling van een nalatenschap heeft vaak nogal wat voeten in de aarde. Als er een executeur is benoemd, dan vertegenwoordigt deze de erfgenamen. Zijn er veel erfgenamen, dan maakt dat zijn taak er niet makkelijker op. Kan dit anders?
Meer...

GOED OM TE WETEN

Toch geen btw-aftrek bouwkosten

Geactualiseerd op: 17.01.2020

Meer van Indicator