Recentste nummer

ARBEIDSOVEREENKOMST

Langere proeftijd wordt mogelijk

Minister Koolmees heeft het wetsvoorstel ‘Wet arbeidsmarkt in balans’ (WAB) naar de Tweede Kamer gestuurd. Wat is het voorstel voor de proeftijd?
Meer...

INVESTERINGSAFTREKKEN

Laat in 2018 geen winstaftrek meer liggen, nu kan het nog!

U heeft nog ruim een maand de tijd om ervoor te zorgen dat uw recht op investeringsaftrek niet verdampt. Een kleine investering weegt dan vaak niet op tegen het grote fiscale voordeel dat u ermee (nog) binnenhaalt. Hoe dat zo?
Meer...

BEDRIJFSKREDIET

Financiert u ook al met factoring?

Factoring (debiteurenfinanciering) groeit hard in Nederland. Tussen 2008 en 2017 verdriedubbelde de omzet tot € 90 mld. per jaar. Factoring kreeg daarmee een serieuze plek naast - en vaak in plaats van - bancaire financiering. Wat moet u daarvan weten?
Meer...

BTW-TARIEF

Vouchers en tijdstip afdracht btw, wat moet u weten?

Zoals u weet, gaat het lage btw-tarief per 2019 van 6 naar 9%. Gelijktijdig treden er nieuwe btw-regels in werking met betrekking tot vouchers (waardebonnen, tegoedbonnen, etc.). Wat is hieruit de essentie en waar moet u rekening mee houden?
Meer...

LOONADMINISTRATIE

Loonbeslag, wat nu?

De deurwaarder meldt zich in verband met een loonbeslag ten laste van een werknemer. Dat is een veelvoorkomende situatie, maar in de praktijk zien we dat hier toch nog wel eens fouten worden gemaakt. Wat moet de werkgever doen en wat juist niet?
Meer...

RECHT

Boekhouding niet oké, DGA in privé aansprakelijk voor tekort

Wanneer kan een DGA in privé aansprakelijk worden gesteld voor het boedeltekort van een failliete BV? Wat als een deugdelijke boekhouding ontbreekt? Bij wie ligt dan de bewijsbal? Hoe kan men het risico beperken? Wat zegt de wet? Wat speelde er onlangs en is er nu beslist?
Meer...

LOONHEFFING

Personeelsfonds iets voor uw bedrijf?

Veel bedrijven worden geconfronteerd met werknemers die door een samenloop van omstandigheden in de problemen zijn geraakt. Voor werkgevers die hier iets in willen betekenen, kan het oprichten van een personeelsfonds een optie zijn.
Meer...

PERSONEEL

Altijd herplaatsingsplicht bij ontslag?

Stel dat uw directie een werknemer wil ontslaan. Moet u dan altijd uitgebreid stilstaan bij de herplaatsingsmogelijkheden of kunt u deze in sommige gevallen ook achterwege laten? Hoe zit dat nu?
Meer...

BESLOTEN VENNOOTSCHAP

Uw bedrijf in een holdingstructuur, hoe nu goed geregeld?

Hoe benut u nu de fiscale voordelen van een holdingstructuur, zoals bijv. minder vennootschaps- en overdrachtsbelasting, optimaal? Hoe bewaakt u dat ook de juridische voordelen perfect benut worden? Welke belangrijke punten moet u nalopen en afvinken?
Meer...
Geactualiseerd op: 22.03.2019

Meer van Indicator