Recentste nummer

PERSONEEL

Tijdelijke arbeidscontracten, wat komt er?

Nu de Eerste Kamer de ‘Wet arbeidsmarkt in balans’ heeft aangenomen, veranderen de regels voor opeenvolgende tijdelijke arbeidscontracten per 1 januari 2020. Hoe dan?
Meer...

BELASTINGCONTROLE

Bij steekproeven fiscus geen steken laten vallen ... 

U krijgt als administrateur ongetwijfeld te maken met boekenonderzoeken door de fiscus. Zij hanteert verschillende controlemethoden. We lichten er één uit voor u, de steekproeven. Hoe werkt dat en wat mag de fiscus daarbij wel en wat niet? Wat kunt u zoal doen?
Meer...

FINANCIEEL BELEID

Begroten is een must, maar hoe blijft u ‘in control’?

Een begroting is het spoorboekje voor elke onderneming. Het geeft immers aan welke prestaties de onderneming moet leveren om financieel robuust te blijven. Maar hoe zorgt u er nu voor dat de begroting ook aansluit op de praktijk van alle dag?
Meer...

FACTUUR

E-facturatie buiten de Europese Unie?

Zoals u weet, is de reikwijdte van e-facturatie en de Europese norm bedoeld voor de Europese Unie. Dat roept gelijk de vraag op hoe u dan moet e-factureren aan klanten buiten de EU. Er is immers geen wereldwijde facturatiestandaard, of ...
Meer...

BEDRIJFSKOSTEN

Upgrade naar energielabel C voor kantoorpanden aftrekbaar?

Per 2023 moet een verhuurd kantoorpand minimaal energielabel C hebben. Als het verhuurde pand energielabel D of hoger heeft, moet de verhuurder investeren om het minimaal naar energielabel C te brengen. Hoe zijn de (forse) investeringen aftrekbaar?
Meer...

RECHT

Nieuwe regeling per 2020 voor alimentatieduur

Recentelijk is er een nieuwe wet aangenomen die de termijn voor de alimentatieverplichting per 1 januari 2020 gaat wijzigen. Deze nieuwe wet gaat alleen gelden voor nieuwe gevallen Dit kan behoorlijk verschil maken. Wat is nu handig om hierover te weten?
Meer...

BREXIT

Afwachten wat de kosten gaan zijn of toch actie ondernemen?

De Brexit en het einde van het premierschap van Theresa May beheersen al langere tijd het nieuws. Wat er ook gebeurt, de Brexit brengt kosten en dus risico’s met zich mee. Maakt u vooraf een inschatting van deze risico’s of laat u het gewoon op u afkomen?
Meer...

PERSONEEL

Nieuwe regels voor oproepcontracten

Nu de ‘Wet arbeidsmarkt in balans’ definitief per 1 januari 2020 ingaat, gaat er ook het een en ander veranderen voor oproepkrachten. Wat gaat er veranderen voor oproepovereenkomsten? Kunt u daarop anticiperen?
Meer...

RECHTSPERSONEN

Deponeren van een jaarrekening, wat nu regelen en bewaken?

Het deponeren van een jaarrekening is noodzakelijk. De gevolgen van het niet of niet op tijd indienen, kunnen namelijk groot zijn. Hoe zit dat ook alweer en maakt de wetswijziging dat eenvoudiger? Wat speelde er laatst?
Meer...
Geactualiseerd op: 15.07.2019

Meer van Indicator