Recentste nummer

PRIVACY

Geen inzage geven in persoonsgegevens?

Inmiddels is de eerste boete uitgedeeld op basis van de AVG aan een bedrijf dat zijn klant geen inzage in zijn persoonsgegevens gaf.
Meer...

VOORRADEN

Voorraadtelling tijdrovend en niet leuk, maar biedt wel kansen

Een jaarlijkse nachtmerrie voor iedere administrateur: inventariseren op 31 december. Maar dit noodzakelijk kwaad biedt u ook kansen en zelfs voordelen. Hoe haalt u het maximale uit de jaartelling van uw voorraden?
Meer...

ADMINISTRATIE

Meer krediet, minder kosten in 2019, houd de balans ‘kort’!

Het boekjaar 2018 is alweer bijna voorbij. Voor u als administrateur een belangrijke periode. Welke acties moet u echter nu al in gang zetten om ervoor te zorgen dat u de balans 2018 ‘kort’ houdt? Welke voordelen heeft ‘kort houden’ en wat is daarbij cruciaal?
Meer...

BTW

Met collega’s naar een event, kwalificeert dat dan als ‘reis’?

Congressen of bedrijfsevents organiseren en hotelovernachtingen of busreisjes in- en doorverkopen aan personeel, relaties en klanten? Ook dat ligt vaak op uw bordje. Hoe dan de btw berekenen? Pas dan op voor de reisbureauregeling! Kent u de ins en outs?
Meer...

PERSONEEL

De fiscale gevolgen van personeelsleningen

Veel werknemers ondervinden op dit moment problemen bij het afsluiten van een lening voor een eigen woning, maar ook voor consumptief krediet, zoals voor de aanschaf van een auto. Is er hier een rol weggelegd voor de werkgever en wat betekent dit dan fiscaal?
Meer...

BANKZAKEN

Vanaf 1 januari 2019 geen adresgegevens betalingen

Veel boekhoudprogramma’s koppelen de adresgegevens van de binnenkomende betalingen automatisch aan de betreffende klant. Dat scheelt de boekhouding veel tijd en moeite. Wat gaat daar nu in veranderen?
Meer...

FINANCIERING

Verpanding van vorderingen

Het verpanden van vorderingen is voor veel bedrijven belangrijk om voldoende financiering aan te kunnen trekken. Hoe werkt dit en waar moeten de pandgever en de pandhouder rekening mee houden bij het vestigen van een pandrecht?
Meer...

BELASTINGEN

Voorkomen dat fiscus lening als onzakelijk aanmerkt

Als geldverstrekker aan de eigen BV moet uw DGA zich zakelijk opstellen. De lening moet zakelijke voorwaarden hebben met een degelijk zekerheidsrecht, anders is de kans groot dat de fiscus de DGA-vordering als onzakelijk aanmerkt. Wat is er nu beslist door de rechter?
Meer...

RECHT

Hoe is de samenwerking met een onderneming goed geregeld?

Nu het economisch beter gaat, willen veel BV’s participeren in andere vennootschappen en ondernemingen. Hoe regelt en bewaakt u dat dit goed gaat? Hoezo is dat afhankelijk van de rechtsvorm? Wat zijn de voor- en nadelen van een joint venture?
Meer...
Geactualiseerd op: 12.12.2018

Meer van Indicator