Recentste nummer

GETUIGSCHRIFT

Wat mag u ‘getuigen’?

Een werknemer vertrekt bij uw bedrijf en dat is eigenlijk een opluchting. U was al langer niet tevreden over zijn werk. Mag u dat in zijn getuigschrift zetten?
Meer...

BIJTELLING PRIVÉGEBRUIK

Voorkom dat u onbedoeld een auto ter beschikking stelt

Om extra loonheffingen te mijden, is het belangrijk te voorkomen dat u onbedoeld een auto ter beschikking stelt. Dat is een reëel risico. Bijvoorbeeld in de volgende recente opinie van de advocaat-generaal van de Hoge Raad. Lees verder.
Meer...

ARBEIDSONGESCHIKTHEID

Ziek, beter, ziek ... dezelfde of nieuwe ziekteperiode?

Uw medewerker Jan-Peter is langdurig arbeidsongeschikt en gaat na 11 maanden weer volledig aan de slag. Drieënhalve week later meldt hij zich opnieuw ziek. Begint er nu een nieuwe ziekteperiode of is dit dezelfde ziekteperiode?
Meer...

ARBEIDSVOORWAARDEN

Je reist maar in je eigen tijd!

De tijd die het werknemers kost om vanuit thuis naar hun werk te gaan, is geen rusttijd maar arbeidstijd. Betekent dit ook dat zij recht hebben op uitbetaling van hun reistijd? Maakt het uit of de werknemer ambulant werkt? Wat zei de rechter?
Meer...

PROCESRECHT

Geschil ... schakel samen de kantonrechter in

Onduidelijke regels in het arbeidscontract kunnen ervoor zorgen dat zowel u als de werknemer van een onafhankelijke derde willen horen hoe deze moet worden uitgelegd. Hoe houdt u de relatie goed en voorkomt u ‘eindeloos’ procederen?
Meer...

RE-INTEGRATIE

Wat kan de bedrijfsarts voor u doen?

Als een werknemer ziek wordt, komt de bedrijfsarts in beeld. Dat het oordeel van de bedrijfsarts belangrijk is bij de re-integratie van uw werknemer, is wel bekend. Maar wat kan hij nog meer betekenen bij die re-integratie?
Meer...

WERVING EN SELECTIE

De sollicitatiebrief is binnen, nu een internetprofiel

U heeft voor een vacature diverse sollicitatiebrieven en cv’s binnengekregen. Dan is het interessant om eens naar de kandidaten te googelen. Hoe pakt u dat aan? En mag dat eigenlijk wel? Wat zijn de regels?
Meer...
Geactualiseerd op: 21.09.2017

Meer van Indicator