Recentste nummer

FISCALE AFTREKPOST

Hoe wordt u beter van samenwerken?

Als u met uw partner in maatschapsverband een praktijk heeft, levert dit fiscaal voordeel op. Wat is nu de laatste stand van zaken?
Meer...

GEZONDHEIDSRECHT

Heeft u al een klachten- en geschillenregeling?

De nieuwe Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) geeft zorgaanbieders een aantal verplichtingen. Zo moet u een klachten- en geschillenregeling hebben en u aansluiten bij een erkende geschillencommissie. Hoe zit dat?
Meer...

PATIËNTENRECHTEN

Geheimhoudingsplicht na overlijden patiënt?

Het recht op privacy van de patiënt en de geheimhoudingsplicht van de arts gelden ook na overlijden van de patiënt. Dit kan voor nabestaanden frustrerend zijn bij twijfels over de behandeling. Wat heeft de rechter hier laatst over beslist?
Meer...

LOKALE HEFFINGEN

Maar ik heb toch nog nooit reclamebelasting betaald?

Voor belastingwetten geldt het zogenaamde ‘vertrouwensbeginsel’. Als u ergens nog nooit belasting voor hoefde te betalen en nu wel, dan kan dat beginsel geschonden zijn. Waar hangt dat vanaf en wat heeft u eraan? Wat vond de rechter?
Meer...

praktijkPAND

De VvE dwingen om voor onderhoud te reserveren?

U bent eigenaar van een praktijkuimte in een gebouw met drie commerciële ruimtes en acht appartementen. Toen de VvE niet genoeg geld in kas had voor een grote reparatie, moest u bijpassen. Hoe kunt u herhaling voorkomen?
Meer...

RE-INTEGRATIE

Hoezo opnieuw twee jaar doorbetalen?

Als uw medewerker ziek is, moet u zijn loon twee jaar lang doorbetalen. Maar wat als de medewerker binnen deze twee jaren volledig hersteld is, maar na korte tijd opnieuw uitvalt? Moet u dan weer twee (nieuwe) jaren het loon doorbetalen?
Meer...

HYPOTHEEK

Aflossen op uw aflossingsvrije hypotheek?

De AFM maakt zich zorgen over de vele aflossingsvrije hypotheken op woonhuizen, en vooral over de periode na het aflopen van de renteaftrek daarop. Dat moment komt volgens de AFM snel dichterbij. Bent u voorbereid op aflossen?
Meer...

PERSONEEL

Maaltijden voor medewerkers

Geactualiseerd op: 22.09.2017

Meer van Indicator