Recentste nummer

TERUGGAAF BTW

Oninbare vordering, wat met btw?

De btw die u op uw facturen vermeldt, betaalt u aan de fiscus. Blijft uw factuur onbetaald, dan kunt u (als u meedoet aan de btw) de btw terugvragen. Hoe?
Meer...

INTERNET EN RECHT

Domeinnaamkaping, wat kunt u ertegen doen?

Een bedrijf registreerde het domein www.ajax.football en bood dit domein vervolgens voor € 6.500,- aan Ajax aan. Ajax liet zich echter niet foppen, stapte naar de WIPO en won de zaak. Domeinnaamkaping, wat doet u ertegen?
Meer...

BOER EN BEDRIJF

Mondeling pachtcontract ook rechtsgeldig?

Kan een pachtovereenkomst mondeling worden gesloten? Aan welke eisen moet er worden voldaan? Hoezo is de feitelijke situatie doorslaggevend? Wat heeft de rechter nu beslist?
Meer...

BANK

Bank moet meewerken met klant volgens rechter!

Met vooruitbetaalde hypotheekrente kan fiscaal voordeel worden behaald. Moet de bank dat accepteren? Wanneer is dat het geval? Hoe zit het met de kosten? Wat heeft de rechter nu beslist in een zaak waar de bank moeilijk deed?
Meer...

GEBOUW EN GROND

Grondwaterstand niet goed, aannemer aansprakelijk?

Voor schade door een abnormaal hoge grondwaterstand is een aannemer niet aansprakelijk. Maar wanneer is daarvan sprake? Wat moet een aannemer (goed!) onderzoeken? Wat zegt de bouwrechter? Wat is goed om te weten?
Meer...

BELASTINGEN

Studiekosten fiscaal nog aftrekbaar?

Een studie volgen is een kostbare aangelegenheid. Wat kunt u fiscaal met de kosten? Zijn er fiscaal nog mogelijkheden om de druk van uw studiekosten te verlichten als ‘aftrekbare scholingsuitgaven’ en blijft dat zo? Hoe zit dat nu?
Meer...

ERFRECHT

In geval van twijfel geen risico met aanvaarden erfenis!

Als er na een overlijden een onbekende schuld opduikt, kan de nalatenschap dan alsnog beneficiair worden aanvaard? Welke termijn geldt daarvoor? Wat is goed om te weten?
Meer...

BTW - BUITENLAND

Buitenlandse btw terugvragen

Geactualiseerd op: 22.09.2017

Meer van Indicator