Recentste nummer

UW RECHTEN

NVWA-controle horecazaak openbaar?

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit gaat controlebevindingen in de horeca openbaar maken. Mag dat zomaar? Wat als u dat helemaal niet wilt?
Meer...

INTERNET

Veilig internetten met een goede virusscanner?

In mei 2017 werden 220.000 computers besmet met de ransomware WannaCry. U moet er toch niet aan denken dat zoiets uw horecabedrijf platlegt? Een goede virusscanner helpt, maar hoe kiest u momenteel uit het enorme aanbod?
Meer...

BELASTINGCONTROLE

Bewijskracht administratie verlies je niet zomaar

Wanneer u uw administratie niet op orde heeft of geen (volledige) aangifte inkomstenbelasting doet, kan de fiscus de bewijslast omkeren. Zij schatten dan uw verdiensten en leggen aanslagen op. Mag dat ‘schatten’ zomaar?
Meer...

ADMINISTRATIE

Waar is dan al dat geld gebleven?

Stel, u heeft over 2016 een mooie winst laten zien volgens de stukken van uw adviseur. Maar uw bankrekening laat anders zien. Uw bank vraagt nu plots naar een kasstroomoverzicht. Wat is dat en waar is dat goed voor?
Meer...

BTW

‘Zeg patron, de btw op uw factuur klopt niet!’, wat nu?

In de drukte heeft u bij een zakelijke hotelgast abusievelijk over alle diensten 6% btw gefactureerd in plaats van 6 en 21%. Uw klant reclameert, terecht natuurlijk. Hoe lost u dat ook in fiscale zin correct op?
Meer...

PERSONEEL

Uw werknemer komt langdurig niet opdagen, wat nu?

Stel, uw werknemer komt langdurig niet opdagen. Hij is niet bereikbaar en blijft zonder reden of aankondiging weg. Dat brengt uw continuïteit in gevaar en leidt tot onrust onder anderen. Kunt u hem ontslaan? Wat moet u doen?
Meer...

BTW

Betaalde btw 2016 terugvragen uit buitenland, start nu!

Als u vorig jaar tijdens uw verblijf ergens in de EU goederen of diensten heeft gekocht, kunt u de betaalde btw nog tot 1 oktober van dit jaar terugvragen. Hier gaat echter de nodige voorbereiding aan vooraf. Wat moet u weten?
Meer...

ARBEIDSVOORWAARDEN

De soort hulpkracht bepaalt uw loonkosten

Geactualiseerd op: 21.09.2017

Meer van Indicator