Recentste nummer

INVESTERINGEN

Warm water dankzij de zon en de fiscus

Zonneboilers en zonnecollectoren zijn hot, ook in fiscaal opzicht. Wat als u hierin zakelijk of privé wilt investeren, wat is dan fiscaal gezien de zonzijde hiervan?
Meer...

AUTO VAN DE ZAAK

Elektrisch rijden fiscaal nog steeds aantrekkelijk

Hoewel het nieuwe er nu wel af is, wordt elektrisch rijden nog steeds fiscaal gestimuleerd. Wat zijn exact de fiscale voordelen, wat scheelt het in de portemonnee en welke voorwaarden gelden er? Een update ...
Meer...

BELASTINGCONTROLE

Goede onderbouwing door fiscus noodzakelijk

Als de Belastingdienst een boekenonderzoek uitvoert, kan dit leiden tot een correctie. De Belastingdienst moet hierbij wel gedegen te werk gaan. Wat speelde er laatst bij de rechter over wat nu ‘overtuigend en toereikend bewijs’ is?
Meer...

OUDEDAGSVOORZIENING

Besparen op uw pensioen, kan dat?

Als zelfstandig ondernemer moet u voor uw eigen pensioen zorgen, anders krijgt u alleen AOW. Hoe doet u dat fiscaal zo slim mogelijk en welke mogelijkheden zijn er om te besparen als het eens een jaar wat minder gaat? Een update ...
Meer...

BELASTINGEN

De belasting wat later betalen? Dat kan!

Soms komen alle facturen en aanslagen tegelijkertijd. Dan moet u kiezen welke u als eerste betaalt. ‘Kan ik mijn belasting gewoon iets later betalen?’, vroeg een abonnee ons. Welke mogelijkheden heeft u om tijd te winnen?
Meer...

PERSONEEL

De tijd van de stagiairs komt weer, waar fiscaal op letten?

Stagiairs zijn vaak net zo waardevol als gewone werknemers. Door de combinatie van leren en werken heeft zowel uw bedrijf als de stagiair er voordeel van. Met welke fiscale regels heeft u dan te maken?
Meer...

SCHENKEN

Woning schenken, doe het goed

Stel, het wordt tijd om uw vermogen over te dragen aan uw nazaten. Hoe doet u dat fiscaal slim met betrekking tot uw eigen woning? Hoe profiteert u maximaal van de bestaande fiscale regelingen en wat bespaart u daarmee?
Meer...
Geactualiseerd op: 22.09.2017

Meer van Indicator