Recentste nummer

RECHT

Betalingstermijnen verder aan banden

Ze zijn de nachtmerrie voor menig ondernemer: klanten die een betalingstermijn hanteren van 60 dagen of langer. Wat is er nu veranderd per 1 juli 2017?
Meer...

AUTO

Rittenadministratie achteraf opmaken geeft problemen!

Om een bijtelling voor uw auto van de zaak te voorkomen, moet u aantonen dat u deze auto voor niet meer dan 500 kilometer per jaar privé gebruikt. Dat kan via een rittenadministratie. Hoezo is het achteraf opmaken hiervan niet slim?
Meer...

HET OVERKWAM UW COLLEGA

Bedrijf in een Vof leidt tot risico van privéaansprakelijkheid!

Zijn vennoten van een Vof altijd in privé aansprakelijk? Of moet een schuldeiser eerst bewijzen dat de Vof onvoldoende vermogen heeft? Wat staat er in de wet? Hoe oordeelt de rechter? Wat speelde er bij collega-bouwondernemers?
Meer...

RECHT VAN DE BOUW

Geen sprake van schade, dan ook geen schadevergoeding

Als bij sloopwerk te zwaar materiaal wordt ingezet en de normbelasting wordt overschreden, is men als aannemer dan aansprakelijk? Of is daar meer voor nodig? Wat heeft de bouwrechter nu hierover beslist?
Meer...

CONTRACT

Geen bericht is goed bericht, de rechter denkt van niet!

Vaak staat in contracten, enz. ‘zonder andersluidend tegenbericht nemen wij aan dat u akkoord gaat’. Als een onderaannemer niet reageert, is hij dan gebonden aan de gestelde garantietermijn? Wat heeft de bouwrechter beslist?
Meer...

PERSONEEL

Een getuigschrift bij vertrek?

Als een werknemer bij u vertrekt, kan dat in goede of slechte verstandhouding. Maar wat nu als uw werknemer u vraagt om een getuigschrift? Moet u daaraan dan altijd meewerken? Wat mag u daarin verklaren en wat niet?
Meer...

HUWELIJKSRECHT

Huwelijkse voorwaarden, jaarlijks verrekenbeding

Als een schuldeiser aan de deur klopt, kunnen dan snel de huwelijkse voorwaarden worden gewijzigd? Kan ineens het verrekenbeding worden uitgevoerd? Wat zegt de rechter?
Meer...

TELEFONIE

Vergoeding bij storing

Geactualiseerd op: 22.09.2017

Meer van Indicator