Recentste nummer

PERSONEEL

Fiets van de zaak niet zo simpel

In een recent persbericht hekelt BOVAG de fiscale regels voor de fiets van de zaak. Reden om weer eens aandacht te besteden aan de fietsregeling.
Meer...

CONTROLE

Achter de schermen bij een belastingcontrole

Ondernemers die een belastingcontrole krijgen, vragen zich waarschijnlijk af hoe de Belastingdienst te werk gaat bij het voorbereiden en uitvoeren van een belastingcontrole. Wat is voor u belangrijk om te weten?
Meer...

FISCOTIP

Werken met een open fonds voor gemene rekening?

Indien u als ondernemer privé geld op de bank heeft, wordt u daarvoor privé belast in box 3 op basis van een forfaitair rendement. Dit kan fors oplopen. Hoe kan een open fonds voor gemene rekening (OFGR) u helpen?
Meer...

OUDEDAGSVOORZIENING

Aankoop periodieke uitkering, let op de termijnen

Bij afloop van de opbouw van een pensioen- of lijfrenteproduct (expiratie) moet er een periodieke uitkering aangekocht worden. Om een passende offerte op te kunnen vragen, geldt hiervoor een redelijke termijn. Waar moet u dan op letten?
Meer...

PRIVÉ

Hoogste tijd om in te keren?

Het bankgeheim van veel Europese landen brokkelt steeds verder af. Mede hierdoor lijkt het raadzaam om ‘fiscale zonden’ op te biechten. Als u dit voor het einde van het jaar doet, kunt u nog gebruikmaken van de inkeerregeling.
Meer...

LOKALE HEFFINGEN

Reclame via gevelbordjes en geëtste ramen, belast?

De werking van het vertrouwensbeginsel kwam onlangs weer aan de orde in een uitspraak van de Rechtbank Rotterdam. Wat speelde er over reclame op de gevel (bordjes en zeer grote geëtste ramen) van het eigen bedrijf?
Meer...

ONROERENDE ZAKEN

Overdracht vastgoed-BV zonder overdrachtsbelasting?

Voor de overdracht van onroerende zaken binnen de familie geldt een vrijstelling overdrachtsbelasting, mits er sprake is van overdracht van een gehele onderneming. Recente rechtspraak maakt het bereik van de vrijstelling een stuk groter.
Meer...
Geactualiseerd op: 22.09.2017

Meer van Indicator